Home » D:News » Un ingredient comun ofera protectie impotriva SIDA?

Un ingredient comun ofera protectie impotriva SIDA?

Un ingredient comun ofera protectie impotriva SIDA?
Publicat: 06.03.2009
Un ingredient comun care se regaseste in inghetata, cosmetice, dar si in laptele matern, protejeaza maimutele de infectia cu SIV, un virus asemanator cu HIV. Cercetatorii cred ca acesta ar putea sa protejeze si femeile impotriva virusului care duce la declansarea SIDA.

Compusul, denumit glycerol monolaurate (GML), pare sa opreasca inflamatiile si sa protejeze celulele care sunt infectate de obicei cu virusul HIV. Cu toate ca nu ofera protectie 100%, acesta poate reduce simtitor riscul infectarii la femei. GML este folosit deja pe post de aditiv in procesul de fabricare al unor produse, deoarece acesta interfereaza cu bacteriile, in mod special cu acelea care produc sindromul socului toxic (SST).

Daca vor fi demonstrate efectele acestuia la femei, GML va putea fi folosit sub forma unui gel dedicat femeilor. Aplicat in zonele intime, gelul va proteja impotriva infectiei cu HIV, care duce la aparitia SIDA. Virusul, care poate fi transmis prin contact sexual sau prin laptele matern, a ucis pana in prezent peste 25 de milioane de oameni.

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase