Home » D:News » Descoperirea extraterestrilor poate avea efecte nefaste pentru umanitate?

Descoperirea extraterestrilor poate avea efecte nefaste pentru umanitate?

Descoperirea extraterestrilor poate avea efecte nefaste pentru umanitate?
Publicat: 09.03.2009
Odata cu lansarea de vineri a misiunii Kepler, proiect NASA de identificarea a planetelor propice dezvoltarii vietii din Calea Lactee, nu au intarziat sa apara si controversele starnite de posibilitatea descoperirii unei civilizatii extraterestre.

Criticii s-au grabit sa afirme ca ar fi mult mai indicat sa oamenii sa stea retrasi si sa incerce sa evite un posibil contact cu o forma de viata inteligenta, decat sa incerce sa trimita mesaje radio si navete spatiale in cautarea acesteia. Unul dintre argumentele acestora ar fi ca posibila rasa extraterestra sa fie asemanatoare noua, fapt ce ar duce la o maxima exploatare a speciei inferioare… in acest caz, oamenii.

Dr. Alexander Zaitzev, cercetator in cadrul Academiei Ruse de Stiinta, respinge vehement o astfel de teorie. Ca unul dintre sustinatorii ferventi ai proiectului METI (Messaging to Extra-Terrestrial Intelligence), proiect menit sa trimita mesaje radio in spatiu in speranta ca acestea vor fi receptionate de o forma de viata inteligenta, Zaitzev a declarat ca sansele ca o alta civilizatie sa primeasca „scrisorile” noastre sunt aproape nule. In acelasi timp, o mascare a undelor radio terestre ar semana mai degraba cu incercarea unui om al cavernelor de a-si acoperi ochii pentru a nu fi fotografiat din satelit.

„Exista presupunerea ca posibilii extraterestrii ar avea o tehnologie asemanatoare cu a noastra, iar noi speram sa ajungem unii la altii desi este evident ca o astfel de tehnologie nu ne permite acest lucru. Totusi, ca specie inteligenta suntem datori sa facem tot posibilul pentru a-i contacta pe „ceilalti”. Cei care nu inteleg acest deziderat se pot intoarce oricand in pesteri”, afirma acelasi Alexander Zaitzev.

Sursa:DailyGalaxy

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase