Home » D:News » Obama a dat unda verde celulelor stem

Obama a dat unda verde celulelor stem

Obama a dat unda verde celulelor stem
Publicat: 09.03.2009
Luni, 9 martie, presedintele american Barack Obama a ridicat restrictiile impuse fondurilor federale alocate cercetarii celulelor stem.

Barack Obama a autorizat actiunea, astazi, printr-un ordin executiv, reprezentand o schimbare majora a politicii Statelor Unite. Fostul presedinte american, George W. Bush, a blocat utilizarea fondurilor guvernamentale in cercetarea celulelor stem umane in 9 august 2001. Cercetatorii spun ca studierea celulelor stem poate conduce la descoperiri medicale, insa multe grupari religioase se opun cercetarii. In campania electorala, Obama a promis ca, in timpul mandatului sau, cercetarea va fi independenta fata de interferentele politice sau religioase.

Celulele stem au capacitatea de a se transforma in orice tip de celule umane – osoase, musculare sau nervoase – si, potrivit specialistilor, in viitorul apropiat, acestea vor sta la baza tuturor tratamentelor, de la fracturi la boli virale sau cancer. Controversa iscata de celulele stem a izbucnit deoarece, initial, cercetatorii le-au cultivat folosindu-se de embrioni umani, multe grupari din societatea civila alaturi de culte religioase considerand aceasta practica drept lipsita de etica. In prezent insa, cercetatorii se folosesc de noi tehnici prin care creaza celule stem fara a se mai folosi de embrioni, ci modificand alt tip de celule.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase