Home » D:News » A fost descoperita cauza cancerului metastatic!

A fost descoperita cauza cancerului metastatic!

Publicat: 09.03.2009
Metastaza, faza terminala a unei afectiuni oncologice, atunci cand cancerul se extinde in intregul organism, reprezinta pricina principala a majoritatii deceselor survenite in urma unor boli canceroase. Expertii Instututlui Britanic de Cercetare Oncologica au descoperita ca o enzima denumita LOX este cruciala in declansarea metastazei.

In urma acestei descoperiri revolutionare, cercetatorii spera ca un medicament capabil sa inhibe actiunea enzimei LOX ar putea tine cancerul in frau, in faza initiala si neletala. Cercetatorii au studiat cancerul mamar la soareci pentru a descoperi enzima LOX, dar sunt increzatori ca studiul se aplica si omaneilor suferinzi de alte tipuri de cancer. LOX trimite semnale pentru a pregati o noua zona a organismului in vederea gazduirii cancerului. In lipsa acestui proces, noul mediu vizat de tumora ar fi prea ostil pentru ca aceasta sa se poata dezvolta si acolo.

Este pentru prima oara in istoria medicinei cand o enzima-cheie a fost idenficata ca responsabila pentru stimularea efectiva a raspandirii cancerului, sustine doctorul Julie Sharp, membra a echipei de cercetari care a facut descoperirea. Ea adauga: “Daca vom putea intrerupe aceasta capacitate a corpului de a pregati noi zone pe care cancerul sa le atace, vom putea preveni efectiv metastaza.”

Sursa: BBC News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase