Home » D:News » FLYBAR, noua nebunie a sporturilor extreme

FLYBAR, noua nebunie a sporturilor extreme

FLYBAR, noua nebunie a sporturilor extreme
Publicat: 17.03.2009
Tinerii iubitori de adrenalina din toate colturile lumii au o noua pasiune. Ultima moda in sporturile extreme este Flybar, un "bat zburator" cu ajutorul caruia se pot deplasa efectuand salturi si sarituri de peste 2 metri inaltime.

Batul-zburator nu este o inovatie, pogo stick-ul (cum este denumit printre cunoscatori) aparand inca din 1918. E drept, la acea vreme, tehnologia de constructie nu-i permitea utilizatorului sa sara mai mult de 50 de cm, iar inventia a fost considerata o trasnaie si a fost uitata. Prin anul 2000, doi americani, mari entuziasti ai sporturilor extreme, Bruce Middleton – inventator si fizician la prestigiosul Institut de Tehnologie din Massachusetts, si Andy Macdonald – de opt ori campion mondial la World Cup Skateboard, s-au intalnit in cadrul unui proiect initiat de compania new-york-eza SBI Entertainment si au hotarat sa aduca batranul pogo stick in secolul XXI.

Dupa cativa ani de cercetari, cei doi l-au pus pe piata pe Flybar, un device care incepand cu 2007 este intr-o crestere de popularitate continua in randul iubitorilor de sporturi extreme. Marele secret al sariturilor de cangur, transformarea unei jucarii intr-un sport care sfideaza gravitatia consta in inlocuirea singurului arc metalic al batului zburator clasic cu un intreg sistem pneumatic de arcuri si cauciuc, ascuns in fuselajul de carbon al batului modern. Recordul mondial al sariturii cu Flybar este de 2 metri si 31 de cm si ii apartine lui  Fred Grzybowski, care a reusit performanta folosindu-se de ultimul model al pogo stick-ului, Flybar 1200 (vezi video, mai jos). In functie de model, Flybar costa intre 200 si 450 de euro si poate fi comandat de pe site-ul oficial, de aici. 

Sursa: Rex

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase