Home » D:News » Armata de roboti ameninta suprematia umana?

Armata de roboti ameninta suprematia umana?

Armata de roboti ameninta suprematia umana?
Publicat: 18.03.2009
Nu este departe ziua in care armata Americana se va baza aproape in totalitate pe roboti care vor avea drept sarcini urmarirea inamicului, folosirea senzorilor pentru detectarea inamicilor si distrugerea instantanee a tintelor prin intermediul mitralierelor si rachetelor portabile. Totusi, Pentagonul vrea sa se asigure ca noua generatie de roboti soldati este pe deplin manevrabila si controlabila de catre oameni.

Primul pas in acesta directie a fost facut de robotii teleoperabili, echipati cu camere electro-optice si dispozitive in infrarosu. Aceste masinarii in greutate de doar 15 kilograme sunt deja folosite in investigarea pesterilor, cladirilor si bazelor militare inamice din Irak si Afganistan. Urmatorul pas este adus de prototipurile MULE si SMSS.
Army’s Multi-Utility Logistics Equipment (MULE) este un vehicul capabil sa parcurga obstacole si sa mearga pe teren accidentat in conditii optime. A fost dotat cu rachete anti-tanc de tip Javeline si cu doua mitraliere M240. MULE poate transporta provizii si munitii pe terenul accidentat din Afganistan. Este echipat cu un computer de bord care identifica tipul de obstacol intalnit in cale.

Squad Mission Support System (SMSS) este un vehicul robotizat in greutate de 2 tone care poate fi manevrat prin telecomanda sau poate fi programat sa se deplaseze singur spre locatia stabilita. SMSS se poate deplasa pe orice fel de teren pe timp de zi sau noapte. Exista totusi o serie de experti care sunt sceptici fata de tendinta de robotizare masiva a armatei americane.

Sursa : Time

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase