Prima pagină D:News

Orice mama ar inota pentru a-si salva copilul

Redactia Descopera.ro | 03.19.2009 | ● Vizualizări: 34
Orice mama ar inota pentru a-si salva copilul     orangutan, malaezia, inot, mama, rezervatie, lok kai, salvare, pui, copil + zoom
Galerie foto (2)

Un moment inedit si totodata emotionant a fost suprins de cercetatorii de la Worldwide Fund for Nature (WWF), in Rezervatia Naturala Lok Kai din Malaezia, acolo unde o mama orangutan s-a avantat in apele unui rau, riscandu-si viata, pentru a o salva pe cea a puiului ei.

Cele doua primate au fost izolate timp de mai bine de o saptamana inr-un copac, din cauza inundatiilor puternice care au avut loc recent in Lok Kai. Recunoscuti ca animale care se tem de apa, orangutanii au demonstrat insa ca pot sa si inoate in conditii extreme.De abia in momentul in care o echipa de salvare a arunca o funie mamei orangutan, aceasta si-a facut curaj pentru a cobori dintre crengile copacului in care fusese obligata sa se refugieze. Ea a prins un capat al funiei si, dupa ce si-a luat puiul in spate, a inotat asemenea unui caine pana la mal. Primatele au fost recuperate de echipa de salvare malaeziana si, dupa ce au fost hranite si examinate de un medic, au fost eliberate in salbaticie.

Sursa:NST

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI