Home » D:News » Cel mai ieftin autoturism din lume va fi lansat astazi

Cel mai ieftin autoturism din lume va fi lansat astazi

Publicat: 23.03.2009
Gigantul producator auto indian Tata Motors va lansa astazi, 23 martie, pe piata din Mumbai, cel mai ieftin autovehicul din lume, in valoare de 100.000 rupii, echivalentul a 1.979 dolari.

Cu o lungime de numai trei metri, Nano, cum este intitulat modelul, li se adreseaza in special cetatenilor saraci ai tarilor aflate in curs de dezvoltare, care vor avea astfel pentru prima oara posibilitatea de a se deplasa cu ajutorul unui autoturism.

Autovehiculul in patru usi ofera un habitaclu cu cinci locuri si beneficiaza de un motor cu o capacitate de 624 centimetri cubi, ce dezvolta o forta de 33 cai-putere. Nano nu dispune de aibag-uri, de instalatie de aer conditionat, de radio sau de servodirectie.

Lansarea lui Tata Nano era planificata initial pentru luna octombrie a lui 2008, insa aceasta a suferit o intarziere de sase luni, din pricina unor dispute referitoare la locul in care ar trebui sa fie realizata productia de serie. Ca urmare a acestei amanari, fabricarea in serie a masinii nu va mai avea loc in Bengalul de vest, cum se stabilise initial, ci in statul vest-indian Gujarat.

 

Sursa: BBC News

 CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase