Home » D:News » Avionul-spion cu termodetectie depisteaza risipitorii de energie

Avionul-spion cu termodetectie depisteaza risipitorii de energie

Avionul-spion cu termodetectie depisteaza risipitorii de energie
Publicat: 24.03.2009
Consiliul districtual britanic Broadland a investit recent 30.000 lire sterline in achizitionarea unui aeroplan echipat cu aparatura video de termo-supraveghere, pentru survolarea comitatului Norfolk si detectarea locuintelor celor care fac risipa de energie.

Camerele cu detectare termica sunt folosite pentru realizarea unor harti cromatice, ce le servesc autoritatilor la identificarea irositorilor de energie, care sunt ulterior abordati si instruiti de echipajele desemnate sa-i responsabilizeze pe cetateni in relatia cu mediul inconjurator. Imaginile captate din aer ilustreaza intr-un spectru aprins (rosu) cladirile cu o emanatie calorica puternica si, implicit, cu mari pierderi de caldura, si in nuante reci (albastre) proprietatile mai bine izolate termic, ce nu permit evadarea energiei calorice. Liderul din Consiliu al proiectului, Andy Jarvis, sustine ca planul initial de supraveghere viza exclusiv aria de business, dar s-a realizat ca initiativa ar putea fi extinsa astfel incat sa implice si proprietatile de resedinta.

Mai mult de jumatate din dioxidul de carbon emis in Regatul Unit provine din sectorul domestic, ce include proprietatea privata si transportul.Aproximativ 60% din caldura unei case se pierde din cauza peretilor prost izolati, ce duc la pierderi aproximative de 400 lire sterline anual pentru un singur camin. In plus, se estimeaza ca o izolare eficienta a locuintei poate reduce emisiile de carbon individuale cu pana la doua tone anual. De aceea, identificarea cladirilor neizolate corespunzator si aplicarea unor masuri de indreptare a acestei lipse vor putea veni ca o sustinere importanta miscarilor ecologiste.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase