Home » D:News » Aniverseaza un secol de film animat, la Stuttgart

Aniverseaza un secol de film animat, la Stuttgart

Publicat: 26.03.2009
Intre 5 si 10 mai, la cea de-a 16-a editie a Festivalului International de Film Animat din Stuttgart, se va celebra o suta de ani de la aparitia filmului german animat.

In ultimii ani, festivalul a devenit unul dintre cele mai faimoase evenimente si platforme de intalnire pentru iubitorii de filme animate din lume. Festivalul din Stuttgart va avea peste 50,000 de spectatori, 6,000 de invitati acreditati, 1,500 de vizitatori profesionisti si vor fi prezentate 500 de filme.

Evenimentul are ca tema centrala anul acesta, o retrospectiva complexa a genului de film animat din Germania, un tribut adus implinirii unui secol de film german animat. Tematica cuprinde inceputurile filmului german – „Prosit Neujahr“ din 1909, si se intinde pana la operele primilor avantgardisti din anii ’20 si ’30, ca Walter Ruttmann si Hans Richter. Mai mult, vor fi prezentate productii invingatoare la Oscar, scurt-metrajul „Balance“ (1989) produs de Christoph si Wolfgang Lauenstein, si „Quest“ (1996) al lui Tyron Montgomery si Thomas Stellmach. 

Orasul Stuttgart este renumit a fi locul natal al celor mai faimoase marci din industria automobilelor, Mercedes Benz si Porsche, care detin doua muzee impresionante in oras. Stuttgartul a fost fondat in secolul X si in prezent este al 6-lea oras ca marime in Germania.

Daca doriti sa ajungeti acolo, nu ar fi rau sa va planificati calatoria din timp. De exemplu, compania aeriana Germanwings,  una dintre cele mai de succes linii aeriene low-cost din Europa, opereaza trei zboruri pe saptamana pe ruta Bucuresti – Stuttgart.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase