Home » D:News » Reinvie arta victoriana de dresura a puricilor

Reinvie arta victoriana de dresura a puricilor

Publicat: 26.03.2009
Cu toti am auzit de celebrele circuri din perioada victoriana care amuzau spectatorii cu inedite spectacole de dresura de… purici. Astazi, desi arta nu s-a mai practicat de aproape un secol, Andy Clark, un britanic excentric este hotarat sa o reinvie.

„Un singur purice, cu picioarele mai subtiri decat un fir de par uman, poate sa traga o greutate de 700 de ori mai mare decat propria sa greutate. In acelasi timp, el poate sa ridice obiecte de 60 de ori mai grele decat el insusi, asta ca sa nu mai mentionam ca poate sari la inaltimi de 150 de ori mai mari decat a lui. Astfel de performante ar putea fi realizate si de oameni, dar numai daca vom construi circuri pe Luna sau pe Marte dar, deocamdata le putem admira numai la micile insecte”, afirma Andy Clark. Britanicul si-a dotat deja trupa de purici cu obiectele necesare unui spectacol pe cinste: trasuri in miniatura, leagane, terenuri de fotbal, ricse si motociclete, evident, toate fiind pe masura micilor insecte.

„Munca la un astfel de circ este continua si asta pentru ca performerii nu traiesc mai mult de un an. In fapt, este nevoie de sase luni pentru ca un purice sa ajunga la maturitate, de trei luni pentru antrenamente si de trei luni in care acesta va performa pe scena. Dupa aceea, ciclul se reia. Si nu va imaginati ca puricii reusesc sa fuga. Absolut toti sunt legati cu fire extrem de subtiri din aur care ii tin in frau fara sa ii raneasca”, adauga acelasi Andy Clark.

Sursa: Darkroastedblend

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase