Home » D:News » Alinierea piramidelor egiptene nu este intamplatoare

Alinierea piramidelor egiptene nu este intamplatoare

Alinierea piramidelor egiptene nu este intamplatoare
Publicat: 27.03.2009
Cele mai multe dintre piramidele din platoul Giza sunt construite conform unui plan minutios, iar asezarea lor urmeaza o serie de linii invizibile deosebit de stricta, sustine Giulio Magli, profesor de arheoastronomie in cadrul Universitatii Politehnice din Milano.

„Urmand aceste linii invizbile, este clar ca pozitionarea piramidelor din Giza a fost atent aleasa inainte de inceperea constructiilor, cu scopul de a satisface un numar de criterii care includ linii dinasice, religie si astronomie”, a declarat Magli pentru Discovery News.

Studiul savantului italian a avut in vedere nu doar cele trei mari piramide din Giza ci absolut toate piramidele construite in timpul celor de a IV-a si a V-a dinastii egiptene (2630 i.Hr – 2323 i.Hr). Punctul de pornire l-a constituit celebra diagonala care uneste colturile celor trei mari piramide si care se indreapta spre Heliopolis, unul dintre cele mai importante centre religioase ale vremii, Orasul Soarelui. Italianul a reusit sa identifice faptul ca diagonalele piramidelor din Giza, Abu Rawash si Abu Sir sunt aliniate perfect si fiecare dintre ele pare sa indice o stea, Centaurus, Sirius respectiv Canopus. Toate cele trei stele sunt vizibile chiar deasupra piramidelor atunci cand sunt privite din Heliopolis.

„Studiul colegului nostru este unul extrem de interesant. Nu sunt convins ca observatiile celeste au jucat un rol atat de mare, dar Giulio Magli cu siguranta are un punct de vedere pertinent”, a concluzionat David Jeffreys, expert in egiptologie la Universitatea din Londra.

Sursa:DiscoveryNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase