Home » D:News » O sansa la un milliard – coliziunea gloantelor

O sansa la un milliard – coliziunea gloantelor

Publicat: 30.03.2009
Expertii in statistici afirma ca exista doar o sansa la un miliard ca in timpul unui conflict militar, doua gloante trase din directii diferite, sa se ciocneasca unul de celalat. O astfel de dovada istorica a fost descoperita de catre arheologii ucrainieni.

Descoperirea este cu atat mai importanta, deoarece este vorba de doua gloante de plumb trase din directii diferite de catre un soldat francez si unul rus care intentionau sa se impuste reciproc in timpul Razboiului din Crimeea, in urma cu peste 150 de ani. Cele doua gloante de plumb, imbinate intr-o singura piesa in  urma impactului reciproc, au fost identificate de specialisti ca fiind de origine franceza, respectiv ruseasca.
Interesantul “accident militar” a fost dezgropat in apropierea localitatii Balaclava, pe pozitia unde a avut loc faimoasa sarja istorica a cavaleriei usoare britanice. Razboiul din Crimeea a avut loc intre anii 1853-1856, partile beligerante fiind fiind alcatuite din Imperiul Tarist Rus care a infruntat o alianta intre Imperiul Otoman, Anglia si Franta. Campania militara din Crimeea a dus la moartea unui numar de 340.000 de soldati apartinand tuturor fortelor militare implicate.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase