Home » D:News » Primul autocar amfibie isi face loc printre valuri

Primul autocar amfibie isi face loc printre valuri

Publicat: 30.03.2009
Se pare ca vremurile in care bacul era indispensabil drumetiilor ce necesitau traversarea unui lac sau a unui rau, sunt pe cale sa apuna. O firma britanica ofera acum o alternativa foarte practica a acestei metode, prin construirea revolutionarului autocar-amfibie AmphiCoach.

AmphiCoach are intocmai aspectul unui autocar cu o capacitate de 50 de locuri, care se poate insa deplasa si la suprafata apei, fie aceasta dulce sau sarata. Metalul fabricat in Malta, ce intra in ansamblul scheletic al lui AmphiCoach, este garantat de compania producatoare ca poate fi utilizat constant timp de 3.500 de ore, fara riscul corodarii.

Dupa o perioada de sase ani de dezvoltare, autocarele AmphiCoach incep sa fie raspandite in toata lumea, primele aflandu-se deja in drum spre Belfast si Budapesta. Steve Smith, directorul general al companiei producatoare, sustine ca in urma primelor fotografii ale AmphiCoach vehiculate pe Internet, cererea de autocare a crescut exploziv, 20 de mari companii de transport din toata lumea solicitand un loc pe lista de clienti.

Ca vehicul terestru, autocarul poate calatori la viteza normala de drum cu 110 km/h. Adevarata surpriza vine insa atunci cand acesta intra in apa, operatiune pe care o desfasoara firesc, doar prin comutarea schimbatorului intr-o pozitie speciala a cutiei de viteze si fara a fi necesara oprirea. Rotile se retrag in compartimente aflate sub autocar, iar un  piston pneumatic incepe sa deplaseze vehiculul printre valuri.

In aceasta stare, AmphiCoach devine o ambarcatiune stabila, ce se deplaseaza cu o viteza de croaziera de sase noduri (11 km/h) si cu o viteza maxima de opt noduri (15 km/h). Odata ce AmphiCoach se afla in apa, volanul sau actioneaza precum o carma, vehiculul este bine balansat iar traversarea este chiar mai lina decat cea cu o barca de greutate asemanatoare.

Fiecare autocar amfibie costa 280.000 lire sterline (aprox 1.300.000 RON) iar Amphicoach sustine ca poate construi un numar total de 12 pe an.

 Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase