Home » D:News » O proteina din mazare scade tensiunea

O proteina din mazare scade tensiunea

O proteina din mazare scade tensiunea
Publicat: 31.03.2009
Potrivit unui studiu canadian, o proteina prezenta in aceasta leguma reduce tensiunea arteriala si imbunatateste functia renala.

Se stie ca legumele fac bine sanatatii, atat gratie aportului de substante nutritive, vitamine si minerale utile, cat si al celui de proteine, indispensabile unei bune functionari a organismului. In mod deosebit, o proteina prezenta in mazare poate reduce tensiunea sanguina si imbunatati functia renala. O spune un studiu realizat de cercetatorii canadieni de la Universitatea din Manitoba, ale carui rezultate au evidentiat faptul ca la soarecii alimentati cu o proteina hidrolizata extrasa din mazare s-a inregistrat o scadere a tensiunii arteriale cu 20% fata de cei cu o dieta normala, din care lipsea aceasta proteina.

"In cazul persoanelor cu tensiunea sanguina ridicata, proteina noastra ar putea intarzia sau chiar impiedica aparitia problemelor renale”, a declarat medicul Rotimi Aluko, precizand ca pe cei care sufera deja de boli de rinichi, aceeasi proteina i-ar putea ajuta sa-si mentina tensiunea in limite normale.

Sursa: La Stampa

 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase