Home » D:News » Noi tendinte in decoratiuni interioare – fosilele preistorice

Noi tendinte in decoratiuni interioare – fosilele preistorice

Publicat: 07.04.2009
Cei care sunt obisnuiti cu arta si mobila de calitate vor fi, probabil, suprinsi sa afle ca astazi, noua colectie scoasa la vanzare de Casa de Licitatii Christie’s in Paris a fost constituita exclusiv din fosile preistorice. Christie’s se aliniaza astfel unui trend care tinde sa se dezvolte din ce in ce mai mult printre colectionari, acela de a avea in colectie ramasite de dinozauri sau ale reprezentantilor Megafaunei.

Cel mai scump exponat al licitatiei il reprezinta un pui de dinozaur din specia Psittacosaurus, dinozaur care a murit in urma cu 135 de milioane de ani, cel mai probabil in urma unei alunecari de teren. Pretul de pornire al exponatului este de 180.000 lire sterline.

Vi se pare scump ? Atunci ce parere aveti de scheletul unei feline cu colti pumnal, vechi de aproximativ 53 de milioane de ani, care poate fi achizitionat cu numai 110.000 lire sterline? Sau poate de falcile unui Megalodon, rechin preistoric ce putea atinge pana la 15 metri lungime, ce poate intra in posesia cumparatorului pentru 160.000 lire sterline?

In ciuda exponatelor, printre care se mai afla si scheletul complet al unui urs de pestera sau al unui Ichtiozaur, cumparatorii nu s-au inghesuit pana acum sa cumpere vreunul dintre exponate. „Clientii nostri sunt colectionari si nu muzee. Chiar daca exponatele sunt superbe, ele nu prezinta un mare interes stiintific. Cu toate acestea, de cand a aparut curentul „Jurassic Park”, sintii de dinozaur au fost vanduti cu un succes incredibil”, afirma Eric Mickeler, unul dintre oficialii Christie’s.

Sursa:DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase