Home » D:News » PUMA – masina cu care nu poti avea nici un accident

PUMA – masina cu care nu poti avea nici un accident

PUMA – masina cu care nu poti avea nici un accident
Publicat: 07.04.2009
Un oras plin de masinute electrice cu doua roti, atat de destepte incat ocolesc singure pietonii si nu ajung niciodata sa fie implicate in accidente – un astfel de “viitor automobilistic” si-au imaginat inginerii de la General Motors si cei de la Segway atunci cand au conceput, impreuna, vehiculul futurist numit Personal Urban Mobility and Accessibility - sau PUMA.

Prototipul a fost scos la plimbare pe strazile New York-ului, prilej cu care au fost dezvaluite si cateva dintre caracteristice modelului: PUMA este un mic vehicul electric, cu doua roti, avand o greutate de aproximativ 150 kg; functioneaza cu ajutorul bateriilor litiu-ion, are o autonomie de 35 mile (56 km) si poate atinge viteza maxima de 35 mile pe ora (56 km/h). Masinutele sunt proiectate astfel incat sa evite automat  pietonii si alte vehicule, evitand astfel si accidentele.
 
Dupa declaratiile reprezentantilor companiilor proiectante, costul unui astfel de vehicul – incluzand pretul de achizitie, asigurarile, intretinerea si alimentarea – ar putea fi de circa o treime din costul unei masini obisnuite. Inca nu a fost stabilit un termen pentru intrarea in productie, dar un vehicul urban care costa mai putin, ocupa mai putin spatiu si polueaza mai putin pare o optiune indeajuns de interesanta pentru a influenta cererea pe piata automobilelor.
 
Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase