Home » D:News » Previziunea uraganelor pe 2009

Previziunea uraganelor pe 2009

Previziunea uraganelor pe 2009
Publicat: 08.04.2009
Numai sase uragane atlantice sunt asteptate sa se formeze in aceasta vara, facand sezonul ciclonic 2009 mai putin activ decat a fost in anii trecuti, sustin meteorologii Universitatii din Colorado.

Douasprezece furtuni tropicale se vor forma in Bazinul Atlantic, alcatuit din Golful Mexic si Marea Caraibelor, in timpul sezonului de uragane din acest an (1 iunie- 30 noiembrie), prezic meteorologii Phil Klotzbach si William Gray. Acest numar reprezinta o scadere vizibila de la cele 17 furtuni, cate au fost inregistrate in fiecare din ultimele cinci veri. Din duzina de furtuni “programata” pe acest an, sase vor degenera in uragane, care se vor dezvolta vanturi cu viteze de pana la 119 km/ora.

Klotzbach si Gray suspecteaza ca doua dintre aceste sase furtuni vor deveni uragane majore, ce vor avea vanturi mai rapide de 170 km/ora. Meteorologii isi bazeaza previziunile pe temperaturile mai mici ale apelor Atlanticului. In virtutea predictiilor, meteorologii isi amintesc de faptul ca uraganul Andrew, al treilea cel mai puternic uragan  care a lovit vreodata SUA, s-a format in perioada verii altfel linistite a lui 1992. Aceasta ar putea insemna ca cel putin un uragan de proportii sa aterizeze undeva intre Texas si Maine.

 

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase