Home » D:News » Rechin dintr-o specie rara, cade prada unui pescar infometat

Rechin dintr-o specie rara, cade prada unui pescar infometat

Rechin dintr-o specie rara, cade prada unui pescar infometat
Publicat: 08.04.2009
Un pescar din Filipine a prins in plasele sale un rechin care apartine unei specii rare, ceea ce nu l-a oprit insa sa-l manance, se anunta intr-un comunicat WWF.

Rechinul pelagic care a fost devorat apartine speciei Megachasma Pelagios si este doar al 41-lea exemplar vazut in lume. Cu o lungime de patru metri si o greutate de jumatate de tona, rechinul a devenit una dintre delicatesele bucatariei locale, in cadrul careia carnea de rechin se soteaza cu laptele de cocos.

Cu toate acestea, orasul de coasta Donsol este recunsocut pentru eforturile depuse in sensul conservarii marine. Reprezentantii WWF au reusit cu greu sa convinga localnicii pescari sa nu mai macelareasca rechinii, iar in prezent orasul Donsol se intituleaza “Orasul rechinilor balena”, in vreme ce turismul marin joaca un rol vital in economia orasului.

Specia de rechin Megachasma Pelagios reprezinta o cucerire recenta a stiintei. Un exemplar a fost vazut pentru prima data in 1976, pe coasta Hawaii, iar descoperirea lui este una dintre cele mai importante realizari in domeniul marin din secolul XX.

Sursa: Sky News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase