Home » D:News » Minerii din Afganistan – slujbasii din iad

Minerii din Afganistan – slujbasii din iad

Publicat: 08.04.2009
Mineritul reprezinta, in genere, una dintre cele mai grele si mai periculoase meserii din lume. A practica aceasta slujba in Afganistan este insa cu atat mai dificil, iar fotografiile realizate de mai multi ziaristi rusi tin sa sustina afirmatia ca minerii afgani sunt cu adevarat slujbasii din iad.

Intr-o zi buna, un miner afgan poate castiga pana la 10 dolari desi, de cele mai multe ori, remuneratia pentru o zi de munca nu atinge nici macar jumatate din aceasta suma. In plus, situatia dezastruoasa a drumurilor care duc catre mine, ii determina pe acestia sa plateasca aproape dublu pentru transport, mancare si adapost decat ar plati un om obisnuit. Conditiile in care se lucreaza sunt inumane iar despre protectia muncii nici macar nu se discuta.

Afganistanul este una dintre cele mai sarace tari de pe glob, si asta in ciuda faptului ca in subsolurile sale se afla cantitati uriase inca neexploatate de pietre pretioase, carbune, minereuri feroase si petrol. Un studiu recent arata ca aproximativ 95% dintre resursele naturale ale Afganistanului au ramas neatinse de-a lungul timpului, si asta desi carbunii si pietrele pretioase sunt exploatate de aproximativ 6000 de ani.

In lipsa unei tehnologii moderne, minerii afgani extrag minereurile exact cum o faceau stramosii lor in urma cu secole: cu ciocanul.

Sursa: RussianSentry

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase