Home » D:News » Automobilul familiei Flinstone in varianta ruseasca

Automobilul familiei Flinstone in varianta ruseasca

Publicat: 09.04.2009
Strazile Rusiei par sa fie un taram al fascinatiei. Desi mental imaginea unui automobil cu rotile din lemn pare desprinsa din benzile desenate sau din universul copilariei, ea poate fi intalnita la propriu pe bitumul unei localitati a fostei Uniuni Sovietice.

Fiind evident ca trepidatia calatoriei intr-un autovehicul echipat cu roti din lemn, nedecorticate din scoarta arborelui de provenienta, face de nesuportat deplasarea, sofarea sa ar fi oricum imposibila din punct de vedere tehnic. Sau, oricum, creatia nebuneasca nu s-ar putea tarai cu mai mult de cativa kilometri pe ora.

Mai mult, in cazul unei productii de serii, inventia ar reprezenta o irosire teribila de copaci, din punct de vedere ecologic. Rotile de lemn sunt potrivite penru jucariile copiilor si pentru carutele trase de cai, dar cu siguranta nepractice in cazul automobilelor.

Proprietarul masinii din imagini lucreaza probabil la vreun gater si s-a gandit ca gaselnita sa ar putea fi o inovatie. Ceea ce si este, dar se dovedeste tot atat de practica precum o pereche de pantofi cu doua numere mai mici decat piciorul posesorului. In cazul in care masina ar fi operabila, rotile sale s-ar toci probabil intr-un timp record pe carosabilul cimentat si ar reprezenta si o mare tentatie pentru castori si termite.

Pentru a ne imagina macar o frantura din senzatia sofarii unui astfel de specimen locomotor, ar trebui sa ne gandim la cat de bine ar raspunde comenzilor si cat de confortabila ar fi o masina cu toate rotile desumflate. Partea buna a chestiunii o reprezinta insa faptul ca rotile acestui vehicul nu necesita vulcanizare si, in plus, poate exista chiar si niste gauri in podeaua automobilului,care sa-i permita soferului punerea in miscare a masinii, atunci cand aceasta ramane fara combustibil.

Sursa: Russiansentry

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase