Home » D:News » Londra ar putea deveni “capitala europena a masinilor electrice”

Londra ar putea deveni “capitala europena a masinilor electrice”

Londra ar putea deveni “capitala europena a masinilor electrice”
Publicat: 09.04.2009
Acesta este intentia lui Boris Johnson, primarul Londrei, care a dezvaluit recent planul sau ambitios de a revolutiona transportul in capitala Marii Britanii.

Primarul a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze in Londra 25.000 de statii de alimentare pentru masinile elctrice, in urmatorii 6 ani si spera csa pana atunci vor exista 100.000 de vehicule electrice care sa circule pe strazile capitalei. Ministrii britanici sunt insa de parere ca va fi nevoie de stimulente financiare pentru a-i convinge pe proprietarii de masini sa treaca de la vehiculele conventionale la cele alimentate electric.

Subventia guvernamentala propusa, in valoare de 2000 lire sterline (2.220 euro) pentru fiecare proprietar, ar reduce costul achizitionarii unei masini electrice mici la cca. 7000 lire sterline (aproape 10.000 euro), care ar putea fi amortizat in aproximativ doi ani si jumatate, de vreme ce alimentarea unui vehicul electric costa cu cca. 3000 lire (3.300 euro) mai putin, pe an, decat alimentarea cu benzina. Proiectul face parte dintr-un program amplu de reducere a poluarii in orasele Marii Britanii, dar succesul va depinde foarte mult de constituirea retelei de puncte de alimentare a masinilor, de implicarea companiilor producatoare de energie electrica si a producatorilor si importatorilor de masini.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase