Home » D:News » “Este cazul sa ne imputinam”

“Este cazul sa ne imputinam”

“Este cazul sa ne imputinam”
Publicat: 13.04.2009
Prezentatorul BBC, Sir David Attenborough, membru al Optimum Population Trust, grup interesat de pastrarea unui numar moderat al populatiei umane, este de parere ca trebuie sa ne imputinam, de dragul vietii salbatice.

Sir David sustine ca, in urma cercetarii celor mai recente statistici demografice ale OPT, a constatat o crestere infricosatoare a numarului oamenilor la scara globala. El a devenit, de asemenea, din ce in ce mai activ si mai vocal in promovarea necesitatii de reducere a numarului populatiei umane de pe Terra, pentru a proteja existenta salbatica.

David Attenborough, unul dintre cei mai longevivi prezentatori ai BBC, a realizat documentare tematice despre lumea naturala si despre conservarea ei, timp de mai bine de jumatate de secol. Acum, el sustine cauza societatii Optimum Population Trust, care a fost infiintata in 1991si care militeaza pentru reducerea vountara a numarului populatiei din Regatul Unit, cu nu mai putin de 0.25% pe an. A lansat in acest scop o campanie denumita “Stop at Two” (Opreste-te la Doi), pentru a incuraja cuplurile tinere sa-si limiteze dimensiunile familiei. Mai mult, OPT acuza guvernele si chiar organizatiile ambientaliste de conspirare a unei “minciuni tacute”, conform careia numarul oamenilor poate creste nelimitat, fara resimtirea unor efecte negative.

 

Sursa: BBC News

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase