Home » D:News » Oamenii trebuie sa devina hobbiti pentru a mai salva Terra

Oamenii trebuie sa devina hobbiti pentru a mai salva Terra

Oamenii trebuie sa devina hobbiti pentru a mai salva Terra
Publicat: 21.04.2009
Lupta cu poluarea si incalzirea globala imbraca uneori forme ciudate. Este si cazul cercetatorilor londonezi care au propus, nici mai mult nici mai putin, decat infometarea copiilor pentru a le reduce inaltimea si greutatea. Astfel, sustin aceiasi cercetatori, mai multa mancare va fi economisita iar faptul ca oamenii vor fi mai usori va duce la un consum mai mic de benzina pentru automobile si mijloacele de transport in comun.

„O populatie cu o rata a obezitatii si a inaltimii sensibil mai scazuta decat in majoritatea tarilor occidentale, asa cum este cazul Vietnamului, va consuma cu pana la 20% mai putina hrana si va emite mai putine gaze cu efect de sera decat va produce o tara cu o populatie in care procentul obezitatii ajunge la 40%, asa cum este cazul SUA. O astfel de populatie, daca va atinge un miliard de membri, va emite cu pana la 1 gigatona de dioxid de carbon mai putin intr-un an”, se arata intr-o statistica demnata de Ian Roberts si Phil Edwards, profesori in cadrul Scolii londoneze pentru Igiena si Medicina Tropicala.

Datele arata insa ca in toate zonele dezvoltate ale planetei, fie ele in Australia, America de Nord, Asia sau Europa, rata dezvoltarii masei corporale a oamenilor precum si rata obezitatii se afla intr-o crestere alarmanta.

Sursa:TheRegister

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase