Home » D:News » Hibrizii lui Hitler “asalteaza” campiile britanice

Hibrizii lui Hitler “asalteaza” campiile britanice

Publicat: 22.04.2009
Nu este intocmai invazia pe care a prevazut-o Hitler, dar pe campiile din sud-vestul Marii Britanii un simbol al viziunii naziste de dominare a lumii si-a “infipt steagul”.

Este vorba despre o rasa de bovine ce reprezinta relicva intentiei Fuhrerului de a reinvia maretul bour (sau “bou primordial”), un animal urias, mentionat adesea in folclorul german. Pana in 1627, bourii au fost adusi la extinctie in Europa, din pricina vanarii lor excesive. Cu toate acestea, fratii germani zoologi Heinz si Lutz Heck s-au decis dupa mai bine de trei secole sa ii “readuca la viata”, intr-un plan de imperechere care s-a bucurat mai tarziu de suportul nazist.

Vitele Heck

Fratii Heck au imperecheat vite din Scotia, Corsica, Franta si Spania, pentru a realiza macar un simulacru al impunatorului bour. Animalele obtinute au fost apoi transportate in parcurilile din Schorfheide, Brandenburg si in Valea Neander din Dusseldorf. Dupa destramarea nazismului, vitele Heck au fost privite ca un “suvenir” nedorit al opresiunii germane si al eforturilor de obtinere a unei rase ariene dominante, fiind distruse aproape in intregime.

Craniu de bour

Totusi, cateva au supravietuit, iar 13 dintre ele (noua femele si patru masculi) au fost recent imbarcate de la o rezervatie din Belgia catre Broadwoodwidger, un sat din districtul britanic Torridge, Devon. Este pentru prima oara in 400 de ani cand aceste animale pot fi vazute in Marea Britanie.

Vite Heck in Marea Britanie

Fermierul si conservationistul Derek Gow explica faptul ca nazistii au sustinut recrearea bourilor pentru a evoca puterea runelor, a folclorului si a legendelor germanice.”Bourii erau tauri salbatici. Iulius Cezar ii mentiona ca pe niste boi de talia unor elefanti. Vanarea lor era privita atat ca un antrenament de calire inaintea razboaielor, dar se datora si obtinerii coarnelor lungi de pana la 2 metri, trofee fabuloase, folosite ca vase de baut. Vitele Heck sunt mai mici decat bourii, dar au aceeasi constitutie musculara ca ei si nuanta maron inchisa a parului vechilor animale”, sustine Gow.

 

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase