Home » D:News » Noua Zeelanda a uitat sa isi numeasca propriile insule

Noua Zeelanda a uitat sa isi numeasca propriile insule

Noua Zeelanda a uitat sa isi numeasca propriile insule
Publicat: 23.04.2009
A cunoaste denumirile celor mai importante parti ale propriei tale tari ar trebui sa reprezinte una din conditiile de baza ale formarii unei educatii in randul copiilor. Si cu toate acestea, autoritatile neo-zeelandeze si-au dat seama, dupa secole bune, ca cele doua insule care alcatuiesc Noua Zeelanda nu se numesc asa cum au crezut pana in prezent. In fapt, ele nu au primit niciodata un nume oficial.

Expertii care au incercat sa gaseasca numele traditionale Maori ale celor doua insule au fost surprinsi sa afle ca acestea nu exista si, mai mult, nici colonistii englezi nu si-au batut capul prea mult cu personalizarea lor. Acestia din urma le-au spus simplu, Insula de Nord si Insula de Sud, cu toate ca nici macar aceste denumiri nu au fost legalizate vreodata.

Singura denumire cat de cat acceptata, si asta in randul nativilor maori, este cea data de acestia insulei nordice, Insula Porcilor, numita astfel dupa ce exploratorul James Cook a eliberat aici mai multi porci care s-au salbaticit cu trecerea timpului si ai caror urmasi haladuiasc si azi prin padurile neo-zeelandeze.

Autoritatile de la Wellington au anuntat ca vor intruni de urgenta o comisie care sa ofere nume insulelor ce alcatuiesc peste 95% din Noua Zeelanda.

Sursa&Foto: Metro

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase