Home » D:News » Socanta arta a extinctiei speciilor

Socanta arta a extinctiei speciilor

Publicat: 30.04.2009
Artistul chinez Cai Guo-Qiang este autorul uneia dintre cele mai originale si expresive expozitii gazduite vreodata de saloanele artistice. Una dintre operele sale de capatai, extrem de alarmanta in acelasi timp, “Head On”, infatiseaza o haita de lupi in plina actiune, izbindu-se iminent de un perete de sticla.

Piesa ce ocupa o intreaga incapere a Muzeului Guggenheim Bilbao din Spania a fost realizata prin dispunerea in forma de bolta a unei haite de lupi, dintr-un capat in celalalt al camerei. Pentru realizarea excentricei opere, Guo-Qiang a confectionat 99 de replici in marime naturala ale unor lupi, pe care le-a suspendat cu ajutorul unor fire de tavanul salonului, in diferite ipostaze, pe o traiectorie unica si precisa.

Lupi suspendati

Animalele par atat de reale incat pot fi cu usurinta confundate cu unele impaiate. In schimb, ele au fost confectionate printr-un proces nu mai putin meticulos, ce implica utilizarea mucavalei, a ghipsului, fibrei de sticla si rasinilor, dimpreuna cu multa vopsea.

Coliziune lupi - perete sticla

Insemnatatea expozitiei nu poate fi decat ghicita, ea sugerand in primul moment un semnal de alarma referitor la extinctia actuala a speciilor, ori chiar un simbol al lipsei curajului de a devia de la norme si de reconsidera optiunile. Opera de arta face parte dintr-o colectie impresionanta a artistului chinez, expusa in intregime la Muzeul Guggenheim Bilbao.

Sursa: Environmentalgraffiti

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase