Home » D:News » Scaunul cu rotile controlat prin puterea mintii

Scaunul cu rotile controlat prin puterea mintii

Scaunul cu rotile controlat prin puterea mintii
Publicat: 30.04.2009
Inventatorii lui sustin ca scaunul mobil construit de ei poate fi condus fara a utiliza conventionalul joystick: e suficient ca “ocupantul” sa se gandeasca incotro vrea sa mearga.

Scaunul este echipat cu un scanner cu laser care creeaza o imagine tridimensionala a spatiului din jurul sau, imagine care apare pe un ecran in fata utilizatorului. Acesta se concentreaza asupra unei anumite parti a imaginii de pe ecran – reprezentand partea spre care vrea sa se indrepte – si scaunul se va orienta automat in acea directie. O casca echipata cu electrozi inregistreaza activitatea cerebrala a utilizatorului, informatia astfel obtinuta fiind folosita pentru stabilirea directiei miscarii.

Scaunul a fost construit de oamenii de stiinta de la Universitatea din Zaragoza, Spania. Dupa declaratiile acestora, voluntarii care au participat la testari au avut nevoie de numai 45 de minute pentru a invata cum sa utilizeze dispozitivul. Deocamdata, scaunul este inca in faza de prototip; el necesita inca multe imbunatatiri, deoarece, in stadiul actual, nu poate procesa decat doua “ganduri” (comenzi) pe minut.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase