Home » D:News » Furia vine din gene

Furia vine din gene

Furia vine din gene
Publicat: 05.05.2009
Va simtiti stapani pe situatie atunci cand cei din jurul dumneavoastra isi pierd cumpatul? In acest caz trebuie sa le multumiti parintilor pentru zestrea genetica pe care v-au transmis-o. Un studiu de anvergura efectuat de cercetatorii germani releva faptul ca persoanele temperamentale isi datoreaza acesta caracteristica mostenirii genetice dobandite din familie.

Izolarea si studierea unei gene denumita DARPP-32, explica motivul pentru care unele persoane devin furioase la cea mai mica provocare, in timp ce altele raman calme.
Savantii Universitatii din Bonn au demarat un studiu-experiment in care au rugat un numar de 800 de voluntari sa completeze un chestionar cu privire la modul in care isi controleaza furia. Cercetatorii au studiat si mostre ADN recoltate fiecarui voluntar, in scopul determinarii tipului de gena DARPP-32 propriu subiectului in cauza. Gena DARPP-32 regleaza nivelul dopaminei, o molecula care asigura comunicarea dintre neuroni si este in egala masura responsabila de nivelul senzatiilor de placere si dorinta.
Exista trei tipuri ale acestei gene, denumite de specialisti “TT”, “CC” si “TC”.

Conform cercetarilor, oamenii al caror bagaj genetica contine versiunile “TT” si “TC” sunt mult mai predispusi acceselor de furie si teama decat oamenii care au gene de tipul “CC”. Cercetatorii au mai descoperit ca oamenii cu temperament vulcanic au mai putina materie cenusie in regiunea amigdaloida, o portiune a creierului responsabila de echilibrarea starilor emotionale si a starii de spirit. Studiul a mai scos la iveala ca oamenii din societatile occidentale sunt mai sensibili in fata acceselor de furie si isterie necontrolata comparativ cu cei din alte colturi ale lumii. Datele obtinute in urma acestui experiment  sugereaza ca etalarea furiei in public are ca scop avansarea in ierarhia sociala a oamenilor.

Sursa : The Telegraph
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase