Home » D:News » Ar putea exista flori pe luna lui Jupiter, Europa?

Ar putea exista flori pe luna lui Jupiter, Europa?

Ar putea exista flori pe luna lui Jupiter, Europa?
Publicat: 06.05.2009
Fizicianul Freeman Dyson sfatuieste oamenii de stiinta sa caute viata extraterestra acolo unde ea poate fi gasita mai usor, chiar daca acele forme de viata nu sunt exact ceea ce ne-am imagina noi.

In opinia acestuia, sondele spatiale de cercetare ar trebui sa caute la suprafata lunilor inghetate care orbiteaza planetele din sistemul nostru solar, flori similare cu cele descoperite in regiunea arctica a Pamantului.

“Cred ca strategia cautarii vietii in Univers ar trebui sa aiba in vedere ceea ce este detectabil, nu ceea ce este probabil”, a declarat Dyson in cadrul unei conferinte din Cambridge. “Exista tendinta in randul teoreticienilor de a ghici probabilitatile, dar asta poate fi gresit, deoarece noi nu am avut niciodata la fel de multa imaginatie precum natura”.

In viziunea lui Dyson, sondele de cercetare ar trebui sa isi focalizeze atentia asupra Europei, luna inghetata a lui Jupiter. Despre Europa se crede ca ar avea ascuns sub stratul de gheata un ocean lichid, ceea ce acorda sanse destul de mari existentei unor forme de viata. O astfel de forma care si-ar putea gasi adapost intr-un mediu atat de indepartat ar putea fi reprezentat de florile cu forma parabolica, care se indreapta intotdeauna catre lumina solara. Flori de acest gen au fost descoperite in Arctica, iar forma lor a evoluat pentru a maximiza utilizarea energiei solare.

Sursa: New Scientist

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase