Prima pagină D:News

Un altfel de concurs de frumusete: Miss Frumusete Morala

Redactia Descopera.ro | 05.08.2009 | ● Vizualizări: 155
Un altfel de concurs de frumusete: Miss Frumusete Morala     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Singurul concurs de frumusete din Arabia Saudita rastoarna standardele traditionale pe care aspirantele la titlul de “Regina a frumusetii” trebuie sa le indeplineasca.

Arbitrii acestui concurs national nu puncteaza frumusetea fizica a concurentei, imposibil de ghicit din spatele valurilor negre sub care se ascunde. Ceea ce conteaza cu adevarat este frumusetea morala a fetei, si mai ales, devotamentul si respectul pe care il arata fata de parintii ei.

“Scopul concursului este de a masura angajamentul concurentelor fata de legile religiei islamice. Este o alternativa a concursurilor de frumusete traditionale decadente care iau in considerare numai aspectul fizic al femeilor”, declara fondatoarea concursului, Khadra al-Mubarak. “Castigatioarea nu trebuie sa fie neaparat frumoasa. Noua ne pasa doar de frumusetea sufletului si a moravurilor”, a mai adaugat aceasta.

Concursul nu este televizat si nici un barbat nu este implicat in organizarea acestuia, prin urmare, concurentele au libertatea de a lasa deoparte valurile negre pe care sunt obligate sa le poarte in public. Miss “Frumusete Morala” se vrea o contraofensiva a invaziei stilului de viata si valorilor occidentale care se resimt in zona, propagate in mod special prin intermediul internetului si al televiziunii prin satelit.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI: