Home » D:News » Piranha vegetarieni invadeaza Siberia

Piranha vegetarieni invadeaza Siberia

Piranha vegetarieni invadeaza Siberia
Publicat: 12.05.2009
Cercetatorii rusi au trimis in Siberia o expeditie formata din specialisti in ihtiologie a caror misiune era una mai putin obisnuita. O serie de zvonuri incredibile au ajuns la cunostinta zoologilor din cadrul Universitatilor de Stat din orasele Tomsk si Kemerovo, dupa ce un pescar amator a prins apele Rezervatiei Belovskoe un peste pirania gigantic care cantarea nu mai putin de 8 kilograme.

La prima vedere specialistii au crezut ca totul este doar o poveste pescareasca alimentata cu multa vodca. Piranha reprezinta un grup de specii de pesti carnivori tropicali care traiesc Ameirca de sud populand bazinele fluviilor Amazon si Orinoco. Chiar daca piranha ar fi fost eliberati in apele Siberiei de catre vreun acvarist pasionat, este foarte putin probabil ca acesti pesti obisnuiti cu apele calde sa fi putut supravietui temperaturilor din timpul iernilor siberiene, cand mercurul termometrelor scade sub -15 C pentru mai multe saptamani. Cu atat mai mare a fost surpriza ihtiologilor rusi deplasati in Siberia, cand acestia au identificat mai multi piranha de peste 2 kilograme, care au fost prinsi in apele Rezervatiei Belovskoe din vecinatatea orasului Kemerovo, situat in vestul Siberiei.

Conform concluziilor anchetei, piranha au fost intradevar eliberati in Belovskoe de catre un acvarist. Ramane totusi marele mister care insoteste supravietuirea acestor pesti in apele inghetate, cu atat mai mult cu cat se cunoaste cazul pestilor pirania eliberati experimental in raul Potomac din S.U.A., pirania care nu au reusit sa supravietuiasca cu toate ca apele raului american erau sensibil mai calde decat cele din Siberia.
Pestele piranha capturat si fotografiat in Siberia, apartine genului Colossoma care nu este periculos pentru om deoarece se hraneste exclusiv cu plante acvatice. Dupa cum spune si denumirea sa, piranha din genul Colossoma poate atinge o greutate de 30 kilograme.

Sursa : RussianSentry

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase