Home » D:News » Joaca-te ca sa ramai in forma: jocuri pe computer la varsta a treia

Joaca-te ca sa ramai in forma: jocuri pe computer la varsta a treia

Joaca-te ca sa ramai in forma: jocuri pe computer la varsta a treia
Publicat: 14.05.2009
Dupa trei ani de studii, cercetatorii implicati in proiectul ElderGames, finantat din fonduri europene, au creat o platforma de jocuri destinata persoanelor varstnice.

Utilizarea jocurilor, special adaptate pentru varstnici, ii ajuta pe acestia sa se mentina in forma din punct de vedere cognitiv, stimuleaza socializarea si imbunatateste calitatea vietii.

Cercetatorii care au realizat platforma se temeau ca persoanele in varsta care urmau sa participe la testarea sistemului se vor arata reticente fata de noua tehnnologie, dar au fost surprinsi sa constate cat de repede si-au depasit participantii temerile si cat de interesati s-au aratat de jocurile propuse.

Testele efectuate i-au ajutat pe inventatori sa perfectioneze platforma, care ofera acum un ecran mare, integrat intr-o masa cu design special si un sistem de camere de filmat si indicatoare care ajuta utilizatorul sa participe, in mod interactiv, la joc, permitand, in acelasi timp, urmarirea performantelor sale; acest lucru ii ajuta pe ingrijtorii persoanelor varstnice sa observe eventualele schimbari in comportamentul acestora, atragand atentia asupra unor probleme de sanatate ale pacientilor lor.

Cercetatorii au analizat sute de jocuri pentru a le alege pe cele potrivite si au selectat, in final, 20 de titluri, destinate sa antreneze atentia, capacitatea de planificare, decizie si rezolvare a problemelor, memoria si abilitatile motorii.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase