Home » D:News » Tu mi-ai distrus cuibul ?

Tu mi-ai distrus cuibul ?

Tu mi-ai distrus cuibul ?
Publicat: 20.05.2009
Intr-un experiment care duce cu gandul la “Pasarile”, pelicula clasica a filmului horror regizata de Alfred Hitchcock in anul 1963, un grup de ornitologi americani au demonstrat stiintific ca pasarile sunt capabile sa recunoasca fizionomiile oamenilor care le-au amenintat sau distrus cuiburile.

Spre surprinderea cercetatorilor, pasarile au dat dovada de un grad de memorare deosebit de mare, recunoscand anume persoanele care le-au amenintat cuiburile si atacandu-le cu frenezie. Cercetarile au avut in prima instanta drept obiect de studiu un gen de pasare colibri foarte raspandit in campusul Universitatii Florida. In cadrul experimentului, ornitologii le-au cerut studentilor voluntari sa caute cuiburile cu pasari colibri pentru a ameninta pasarile clocitoare si puii, fara a-i ataca sau rani in mod deliberat.

Experimentul a durat cateva zile, iar in cea de-a cincea zi, diferiti voluntari printre care se aflau si persoane care nu au amenintat in niciun fel pasarile, s-au apropiat de cele 24 de cuiburi investigate. In prima zi, pasarile au asteptat pana cand studentii s-au apropiat de cuiburi, dupa care au zburat scotand sunete de alarma. Deja in decursul celei de-a treia zi, pasarile colibri invatasera fizionomiile studentilor atacatori, alarmandu-se imediat ce acestia se apropiau.

Zi dupa zi, pasarile ddeveneau din ce in ce mai agresive, unele indraznind chiar sa-i ciocaneasca in cap drept pedeapsa. Insa cand un grup diferit de studenti s-a apropiat de cuiburi, pasarile colibri nu au dat niciun semn de neliniste sau atac.

Sursa: Daily Mail
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase