Home » D:News » Faceti cunostinta cu LHC-ul rusesc

Faceti cunostinta cu LHC-ul rusesc

Faceti cunostinta cu LHC-ul rusesc
Publicat: 22.05.2009
Cand restul lumii asteapta cu respiratia taiata punerea in functiune a LHC-ului de la Geneva, rusii s-au hotarat sa nu mai astepte si au trecut, in gluma, la construirea unei versiuni proprii a ceea ce ei numesc Large Hadron Collider.

In ceea ce priveste alegerea materialelor potrivite pentru constructie, rusii au hotarat ca este mai intelept si mai economic sa isi foloseasca propriile resurse. Mai exact, lemnul.

“Acest proiect reprezinta un pas inainte in folosirea materialelor reciclabile in domeniul fizicii particulelor. Imaginati-va ca nu mai este necesara protectia impotriva razelor alpha-beta, iar mediul nu va mai fi poluat din cauza materialelor din plastic si metal utilizate in constructia utilajelor. Practic, oricine isi poate construi propriul collider din lemn, un material accesibil in toata tara. Toate acele zvonuri legate de posibilitatea de a deschide o gaura neagra in care particulele se ciocnesc nu merita speculate in cazul in care folosim lemn. Nu are rost sa contrazicem natura, care dupa cum se stie este o mare putere”, declara unul dintre oamenii de stiinta implicati in proiect.

LHC-ul rusesc este cu mult mai ecologic decat originalul din Elvetia. Oamenii de stiinta au folosit pentru dezvoltarea acestui proiect tehnologii ecologice, printre care generatoare care functioneaza pe baza de energie eoliana.

Sursa: English Rusia

 

 

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase