Home » D:News » A castigat 25.000 $ pentru ca a stiut unde se afla judetul Timis

A castigat 25.000 $ pentru ca a stiut unde se afla judetul Timis

A castigat 25.000 $ pentru ca a stiut unde se afla judetul Timis
Publicat: 22.05.2009
Cel mai faimos concurs pe teme geografice pentru elevi s-a desfasurat la Washington sub egida prestigioasei fundatii National Geographic. Castigatorul a fost Eric Yang, fiul de 13 ani al unor emigranti asiatici. Eric a fost singurul participant care a stiut in ce tara se afla judetul Timis, castigand astfel concursul.

Eric Yang, din orasul texan The Colony, a fost pasionat de geografie inca din copilarie, cand prefera sa studieze diverse harti in loc sa se joace cu ceilalti copii. Mama sa, Aileen Yang declara presei ca micutul Eric citea orice, de la carti de bucate pana la tratate de istorie, fiind foarte curios cu privire la lumea inconjuratoare.

“Am emigrat din Singapore si am crezut intotdeauna ca educatia este foarte importanta pentru a reusi in viata. In acest scop l-am ajutat si sustinut pe Eric ori de cate ori a fost nevoie” declara in continuare mama sa.

Eric nu a parut deloc surpins de ultima si cea mai dificila intrebare a concursului, intrebare care le cerea tinerilor sa numeasca tara in care se afla judetul Timis care isi imparte numele cu un afluent al Dunarii. Eric a fost singurul dintre concurenti care a raspuns – Romania, castigand astfel premiul de 25.000 $. Arjun Kandaswami, in varsta de 14 ani, a iesit pe locul 2, deoarece era convins ca judetul Timis se afla in…Ungaria, fiind recompensat cu o bursa de 15.000 $. Locul trei a fost adjudecat tot de fiul unor imigranti hindusi, Shantan Krovvi, care a castigat la randul sau suma de 10.000 $.

Sursa MSNBC
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase