Home » D:News » Victorie! Berea Bio prelungeste viata!

Victorie! Berea Bio prelungeste viata!

Victorie! Berea Bio prelungeste viata!
Publicat: 26.05.2009
Amatorii de bere au acum un motiv intemeiat sa contrazica orice nutritionist care crede ca bautul berii face mai mult rau decat bine starii de sanatate generala a organismului uman. Acesta deoarece o echipa de cercetatori americani din cadrul Universitatii Rice a reusit in premiera mondiala sa creeze berea Bio, care prelungeste viata si reda sanatatea.

BioBeer, dupa cum a fost botezata de echipa cercetatorilor americani, este un gen de bere  revolutionara realizata din boabe de orz si hamei modificate genetic astfel incat sa contina resveratrol, un compus biologic care protejeaza de diabet, cancer si Alzheimer, compus prezent si in viul rosu. Echipa de 8 cercetatori care a realizat BioBeer a castigat pe acesta cale o competitie in domeniul alimentelor si bauturilor ecologice sponsorizata de International Genetically Enginereed Machine (iGEM). In competitia din acest an au participat 85 de echipe din lumea intreaga care si-au dat concursul in cerearea unor alimente si bauturi care sa serveasca prelungirii vietii si mentinerii starii optime de sanatate a organismului uman.

“BioBeer alaturi de alte produse prezente in cadrul competitiei noastre, nu sunt decat varful aisbergului. Tehnologia care a stat in spatele obtinerii berii biologice este de fapt inceputul unei noi ere in tehnologia alimentara. Scopul nostru nu este doar acela de a produce alimente si bauturi cat mai sanatoase, ci de a crea o noua industrie care sa fie capabila sa le produca in masa, astfel incat orice individ sa aiba acces la ele” declara Randy Rettburg, directorul iGEM.

Sursa: Discovery

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase