Home » D:News » Dulciuri sau muraturi – ce prefera copiii?

Dulciuri sau muraturi – ce prefera copiii?

Dulciuri sau muraturi – ce prefera copiii?
Publicat: 26.05.2009
Fetele au un simt mai fin al gustului, iar baietii sunt mai amatori de “dulce” – insa numai pana la o anumita varsta – arata un recent studiu desfasurata in Danemarca.

CompDeletearativ cu fetele, baietii au nevoie, in medie, de 10% mai mult “acru” si de 20 % mai mult “dulce” in mancare pentru a o considera gustoasa. Fetele prefera gusturile mai delicate, comparativ cu baietii, care se arata mai amatori de gusturi “tari”, chiar extreme.

Schimbarile majore in recunoasterea si definirea gusturilor se petrec in momentul trecerii la adolescenta, la varsta de 13-14 ani, cand gusturile copiilor incep sa se orienteze spre alimente mai acre si se indeparteaza de preferinta pentru gustul dulce.

Acestea sunt cateva dintre concluziile studiului desfasurat de cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga, studiu care a inclus aproape 9.000 de copii.  Unul dintre rezultatele cele mai surprinzatoare a constat in faptul ca aproximativ 30% dintre participanti au afirmat ca ar prefera bauturile racoritoare neindulcite.

Rezultatele studiului i-ar putea ajuta atat pe parinti, cat si industria alimentara, sa puna la dispozitia copiilor gustari sanatoase, alcatuite pe baza preferintelor alimentare ale copiilor.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase