Home » D:News » Discovery Channel prezinta cea mai rapida camera de filmat digitala din lume

Discovery Channel prezinta cea mai rapida camera de filmat digitala din lume

Publicat: 01.06.2009
Discovery Channel opreste timpul in loc la TIFF 2009! Cea mai rapida camera de filmat din lume, inventata de o echipa de români, va fi in Cluj-Napoca pe 5 si 6 iunie.

Cea mai rapida camera de filmat digitala din lume, Phantom V12, utilizata la realizarea documentarului TIME WARP, difuzat de Discovery Channel, este prezenta anul acesta, in premiera, la Festivalul International de Film Transilvania.

Pe 5 si 6 iunie, la ora 11.30, Discovery Channel va oferi tuturor participatilor la TIFF ocazia sa descopere cum arata in slow-motion spargerea unui balon de sapun gigant sau a unui balon plin cu apa aruncat pe fata cuiva. Cei interesati sunt asteptati la Meeting Point (in curtea Muzeului de Arta) sa asiste la demonstratii live, in premiera pentru România.

Vineri, 5 iunie, va avea loc o demonstratie preliminara iar pe 6 iunie vor fi recreate scene uimitoare din documentarul TIME WARP, chiar la fata locului, utilizând doua camere Phantom simultan. Protagonistul filmarilor va clujeanul Andrei Palatkas,  care a câstigat concursul Discovery Channel organizat in aceasta primavara pe site-ul trilulilu.ro, acesta realizand pe cont propriu un scurt filmulet asemanator cu cele prezentate in documentar.

TIME WARP este programul Discovery Channel in care un profesor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), foloseste camera Phantom pentru a reda in slow motion fenomene pe care oamenii nu le pot percepe cu ochiul liber, deoarece se desfasoara prea rapid. Cu ajutorul camerei Phantom, imaginile sunt capturate si apoi redate cu incetinitorul, astfel incât o serie de fenomene aparent banale devin de-a dreptul spectaculoase!

Camera Phantom V12, singura disponibila in Europa in acest moment, poate filma pâna la 1 milion de cadre pe secunda, fiind cel mai performant echipament de acest fel din lume. Un aspect si mai interesant legat de aceasta camera este faptul ca a fost conceputa de o echipa de cercetatori si designeri români, din cadrul companiei Vision Research din Statele Unite. Compania este acum lider mondial in tehnologia de captura a imaginilor high speed si are o reprezentanta in România, unde sunt dezvoltate si testate aceste echipamente.

Lansata in anul 2008, camera digitala Phantom V12 a fost folosita, printre altele, la realizarea promo-urilor Olimpiadei de la Beijing, precum si in cadrul SuperBowl 2009. in Romania, cu ajutorul camerelor digitale high speed produse de Vision Research au fost realizate reclame si promo-uri TV, videoclipuri muzicale, scene de film.

La Cluj, prezentarea acestui echipament care a impresionat industria cinematografica mondiala va fi sustinuta de Petru Pop (coordonator al echipei de cercetare Vision Research Romania), cu suportul companiei românesti de productie Dynamite.

CITESTE SI: 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase