Home » D:News » Operatia pe creier l-a transformat intr-un artist talentat

Operatia pe creier l-a transformat intr-un artist talentat

Publicat: 02.06.2009
Un barbat care in mod normal nu putea sa deseneze nici macar figuri elementare pe o foaie de hartie, s-a trezit in urma unei interventii chirurgicale pe creier, cu un impresionant talent artistic.

Daca pentru cei mai multi, atacul cerebral si chirurgia pe creier pot fi devastatoare, in cazul lui Alan Brown aceste evenimente nefericite au stimulat manifestarea unui simt artistic neafisat inainte de barbat.

Atunci cand Alan, in varsta de 49 de ani, din Malven, Worcestershire, Marea Britanie, si-a revenit din operatia de 16 ore suferita ca urmare a atacului cerebral avut, a constatat ca este un “Michelangelo” renascut, fiind capabil sa picteze si sa deseneze cu detalii deosebite.

Pana la atacul cerebral, britanicul nu avea abilitatea de a desena mai mult decat un omulet bidimensional din cateva bare oblice pe post de membre si un cerc pe post de cap. Tata a trei copii, Alan a petrecut doua luni de recuperare cu ingrijire intensiva inainte de a se insanatosi suficient incat sa incerce sa deseneze ceva, moment in care si-a constatat noul si bizarul talent.

“Traversarea acesti boli a stimulat o latura creativa a mea, despre care n-am stiut niciodata ca ar exista. Nici macar n-am pus vreodata piciorul intr-o galerie de arta, dar sa incerc sa-mi creez propriile lucrari artistice”, a declarat Brown.

Acum pe cale sa absolve Universitatea Worcester cu o diploma in Arte Frumoase, cetateanul britanic a decis sa-si deschida propria galerie de arta in orasul natal, Malvern. Desi atacul cerebral l-a lasat pe Alan Brown cu paralizie in bratul stang, barbatul este foarte incantat de noul sau talent si de lucrarile pe care le-a reusit pana in prezent.

 

Sursa: Dailymail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase