Home » D:News » Intoarcerea Leilor Albi

Intoarcerea Leilor Albi

Intoarcerea Leilor Albi
Publicat: 02.06.2009
O familie formata din cateva exemplare foarte rare de lei albi va fi eliberata in salbaticia savanelor sud-africane, cercetatorii urmand sa monitorizeze cu atentie sansele de readaptare a marilor feline albe.

Leul Mandla alaturi de leoaica Zihra, si puii lor Zukhara, Matsienge si Nebu vor fi cu totii anesteziati in prealabil inainte de momentul eliberarii deoarece cercetatorii le vor fixa zgarzi cu emitatoare pentru a le urmari traseele si noile teritorii.
Leii in cauza nu sunt albinosi, ci pur si simpli albi, datorita unei mutatii genetice foarte rare care permite leilor obisnuiti sa nasca ocazional pui de culoare alba.
Regiunea aleasa pentru eliberare nu este deloc una intamplatoare, cercetatorii alegand o zona alcatuita in principal din dune de nisip alb, situata in perimetrul rezervatiei Timbavati din Africa de Sud. Rezervatia este populata cu specii variate de erbivore precum zebre, antilope kudu, eland, nyala, gnu, si facoceri, astfel incat viitorii pradatori albi sa aiba suficiente prazi la dispozitie. In prezent, exista in captivitate un numar de peste 500 de lei albi deoarece, in salbaticie, leii albi sunt cautati cu preponderenta de catre vanatorii de trofee.

Proiectul ce vizeaza reintoarecerea leilor albi a fost supervizat si sponsorizat de catre Global White Lion Trust, o organizatie particulara fondata de Linda Tucker, care actioneaza in scopul salvarii si reabilitarii leilor albi din intreaga lume.

Sursa : Daily Mail
 

CITESTE SI :

Leii din Kenia sunt ucisi cu furadan

Acum 13 000 ani, leii uriasi dominau emisfera nordica

Teribilii lei ai primilor oameni

Gladiatorii patrupezi din arenele romane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase