Home » D:News » „Ultimul papa” de Luis Miguel Rocha se lanseaza in Romania

„Ultimul papa” de Luis Miguel Rocha se lanseaza in Romania

Publicat: 03.06.2009
Joi, 4 iunie, orele 18, va invitam la Ceainaria Carturesti- Arthur Verona, unde va avea loc lansarea cartii „Ultimul papa”(La muerte del Papa) de Luis Miguel Rocha. Cartea va fi prezentata chiar de catre autor, fiind urmata de o sesiune de autografe. Invitati alaturi de autor la eveniment vor fi: Razvan Dolea, coautor Blestemul Manuscrisului si Bogdan Hrib, Editor Tritonic.

Romanul Ultimul Papa combina fictiunea cu faptele reale, intr-o povestire palpitanta, centrata pe moartea misterioasa a Papei Ioan Paul I, in 1978. Relatarile din presa acelor vremuri compuneau un tablou incetosat despre ceea ce se intâmplase cu Sfintia Sa. Chiar si rapoartele din perioada respectiva erau controversate. Cartea lui Rocha se bazeaza pe aceste inconsistente, dezvoltand teorii ale conspiratiei intr-un thriller incitant. Volumul a fost deja tradus in 11 limbi, iar in august 2008, a devenit bestseller.

In septembrie 1978, la doar 33 de zile de la numirea in functie, Vaticanul anunta moartea Papei Ioan Paul I – un atac de cord, conform certificatului de deces, un mister ramas nerezolvat, conform altor opinii.

Douazeci si opt de ani mai târziu, ziarista Sarah Monteiro la intoarcerea acasa, la Londra, din vacanta, gaseste un plic cu o lista de nume necunoscute si un mesaj codificat. Aparent inofensive, hârtiile care i-au intrat in posesie o vor pune in pericol si in situatii limita, pe masura ce descopera povestea lor. Lista se dovedeste a fi o dovada pretioasa pentru demascarea unui complot de proportii internationale, care implica personalitati politice si religioase antrenate in incredibile abuzuri de putere, coruptie si crime. Reteaua conspirativa pe care ziarista ajunge sa o dezvaluie putin cate putin, o conduce catre noaptea mortii „Papei zambitor”, Ioan Paul I. Sarah Monteiro lupta pentru viata ei, amenintata de o organizatie secreta interesata de documentele cu pricina, dar si pentru adevar, cu aceeasi indârjire, incercând sa afle ce s-a intâmplat de fapt in acea noapte din 1978, de ce, dar mai ales in interesul cui.

Un secret pe care Vaticanul il pastreaza de zeci de ani. Noile realitati cu care este nevoita sa se confrunte ii zdruncina serios perceptia asupra vietii si asupra granitei dintre bine si rau. Un thriller intr-un ritm ametitor, bazat pe fapte veridice.

Luis Miguel Rocha s-a nascut in Portugalia, la Porto, in 1976. Studiind stiinte umane, a lucrat mai apoi in departamentul de productie pentru televiziunea TVI. A petrecut câtiva ani la Londra, supervizand scenarii pentru diverse case de productie britanice. In prezent, autorul se dedica exclusiv scrisului si isi imparte timpul intre Porto si Londra. Cu ocazia lansarii romanesti, DESCOPERA.ro va realiza un interviu video in exclusivitate cu autorul best-sellerului Ultimul Papa in care vom afla dovezile, teoriile si investigatiile pe care s-a bazat Luis Miguel Rocha, care este secretul transformarii cartii intr-un hit si ce teme sensibile va aborda Rocha in lucrarile sale viitoare.

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase