Home » D:News » Acesta este cel mai mic elicopter din lume

Acesta este cel mai mic elicopter din lume

Acesta este cel mai mic elicopter din lume
Publicat: 04.06.2009
Cel mai mic elicopter individual din lume in greutate de doar 70 kilograme a fost testat pe un aeroport din Moscova, reusind sa intruneasca criteriile reprezentantilor Guiness Book of Records si sa stabileasca astfel un nou record in lumea aparatelor de zbor.

Elicopterul a fost creat de Gennai Yanagisawa, presedintele Engineering Sistem Co. din Japonia. Oficiali din acesta companie declarand ce este nevoie de doar 40 de ore pentru a asambla si dezasambla mini-elicopterul botezeat GEN H-4. Aparatul de zbor seamana cu un fotoliu pe roti actionat de o elice dubla.

Cadrul lui GEN H-4 este alcatuit din doua tevi de aluminiu, elicopterul fiind actionat de patru motoare GEN 125. Conform constructorilor, aceasta motorizare multipla creste siguranta pilotului deoarece daca unul, doua sau chiar trei motoare nu mai functioneaza in zbor, ramane al patrulea care poate efectua o aterizare in siguranta. Totusi, pentru situatii limita, elicopterul este echipat si cu o parasuta. Tipul de combustibil folosit este o mixtura intre 30 de parti benzina de automobile si doua parti ulei de motor. Mini-elicopterul costa 65.000 $.

Sursa : Pravda

 

CITESTE SI :


Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase