Home » D:News » Gena violentei

Gena violentei

Gena violentei
Publicat: 08.06.2009
Potrivit unui studiu realizat de cercetatori americani, adolescentii purtatori ai unei anumite variante a genei MAOA au cele mai mari “sanse” sa fie racolati in cadrul bandelor de strada.

Bandele de tineri sunt in mod obisnuit considerate un fenomen psihosocial, dar un studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea de Stat din Florida a demonstrat rolul semnificativ jucat in acest sens de o anumita varianta a genei MAOA.  Un studiu anterior corelase deja variantele cu activitate scazuta ale acestei gene cu o vasta gama de comportamente antisociale, dar noua cercetare a aratat ca aceleasi mutatii pot prezice si apartenenta la bande de strada, inclinatia catre violenta si utilizarea armelor de foc.

Gena MAOA influenteaza nivelurile neurotransmitatorilor dopamina si serotonina, care regleaza comprtamentul si starea de spirit. O particularitate a genei MAOA este si aceea ca se gaseste pe cromozomul X, ca atare, in vreme ce barbatii poseda doar o pereche din aceasta gena, femeile dispun de doua, a explicat specialistul in criminologie Kevon M. Beaver. “Daca un barbat are o alela a MAOA corelata violentei, nu exista inca una capabila sa echilibreze balanta. Femeile insa, dispun de doua perechi si pot compensa”.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase