Home » D:News » La doar doi ani are inteligenta lui Stephen Hawking

La doar doi ani are inteligenta lui Stephen Hawking

La doar doi ani are inteligenta lui Stephen Hawking
Publicat: 10.06.2009
Micuta Karina Oakley din Marea Britanie, poseda un IQ de 160 de puncte la varsta de doar doi ani, aceeasi cifra pe care o are si IQ-ul faimosului fizician Stephen Hawking. Expertii care au investigat-o s-au declarat consternati de nivelul de inteligenta afisat de un copil in varsta de doar 2 ani.

Karina, care mai are putin pana implineste 3 ani, este in topul celor 0,03 % copii supradotati din lumea intreaga. Mama sa, Charlotte Fraser, declara ca a stiut intotdeauna ca fiica sa este un copil inteligent, doar ca nu si-a imaginat niciodata nivelul de inteligenta al fetitei. In consecinta, dupa ce a vizionat o emisiune T.V. despre copii geniali, s-a decis sa o prezinte pe Karina profesorului Joan Freeman, un reputat specialist in psihologia educativa, in vederea efectuarii unor teste de specialitate pentru Karina.
Fetita a avut nevoie de doar 45 de minute pentru a parcuge testul IQ. In timpul testarii i-au fost verificate abilitatile mentale, memoria, recunoastrea unor numere  si forme geometrice, precum si modalitatea in care tine in mana un stilou. La final, fetita a intrunit cele 160 de puncte ale testului IQ.

Sursa : Daily Mail
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase