Home » D:News » Acesta este prima icoana a apostolului Pavel

Acesta este prima icoana a apostolului Pavel

Acesta este prima icoana a apostolului Pavel
Publicat: 30.06.2009
Arheologii Vaticanului au reusit sa descopere prima imagine care il reprezinta pe Apostolul Paul, fostul evreu Saul din Tars, initial prigonitor al crestinilor, convertit in urma unei aparitii a Mantuitorului, si ale carui eforturi ulterioare au dus la raspandirea fara precedent a crestinismului in Imperiul Roman.

Echipa de arheologi a descoperit in catacombele de sub capitala Roma, o fresca veche de peste 1.600 ani care il reprezinta pe Apostolul Pavel. Imaginea a fost creata undeva la inceputul secolului al IV-lea, conform directorului lucrarilor la catacomba, prof. Barbara Mazzei.
“Este evident ca in imagine este nimeni altul decat Apostolul Pavel, deoarece stilul iconografic corespunde cu alte surse care afirma ca Apostolul avea o fata prelunga si o barba neagra. Este o descoperire senzationala de o importanta covarsitoare” continua prof. Mazzei.

Descoperirea a fost facuta in catacomba Sfintei Tecla, o ucenica a Apostolului Pavel, care a avut o moarte de mucenica din ordinul Imparatului Diocletian, la inceputul secolului al IV-lea. Descoperirea a avut loc pe data de 19 iunie, anul curent, dar a fost tinuta secret pana astazi cand a fost data publicitatii pentru a onora astfel sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel.

Sfantul Paul a fost un evreu nascut in orasul Tarsus din Turcia zilelor noastre. Saul, pe numele sau initial, i-a persecutat pe crestini, devenind insa la randul sau un crestin foarte fervent dupa celebra viziune de pe Drumul Damascului, in care Mantuitorul il intreaba :
“Saule, Saule, De ce Ma prigonesti ?”. Apostolul Pavel a fost executat in anul 65, deoarece nu a renuntat la credinta sa crestina.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI  :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase