Home » D:News » In sfarsit, vom avea un incarcator universal

In sfarsit, vom avea un incarcator universal

In sfarsit, vom avea un incarcator universal
Publicat: 30.06.2009
In curand, nu vom mai fi nevoiti sa intrebam in dreapta si in stanga cine are incarcatorul potrivit. Marii fabricanti de telefoane mobile au incheiat un acord privind construirea unui incarcator bun pentru orice telefon.

Mai multe companii, printre care Apple, Nokia, Sony Ericsson, Motorola, LG, NEC, Samsung, Texas Instruments, Qualcomm au cazut de acord ca, incepand de anul viitor, sa aduca pe piata modele care sa se potriveasca unui incarcator universal. Anuntul a fost facut ieri de vice-presedintele Comisiei Europene, Guenter Verheugen.
Hotararea a fost luata ca urmare a plangerilor din partea consumatorilor, deranjati de faptul ca exista prea multe tipuri de incarcatoare, fiecare potrivindu-se unui numar prea mic de modele de telefon. La ora actuala, exista cca. 30 de modele de incarcatoare folosite in mod curent in Uniunea Europeana. Multe incarcatoare sunt aruncate, odata cu schimbarea telefonului mobil, ceea ce genereaza pierderi financiare si poluare. Noua intelegere dintre fabricanti va avea un impact pozitiv direct asupra utilizatorilor, dar si a mediului, incurajand reciclarea si folosirea optima a resurselor.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase