Home » D:News » In Namibia s-a deschis sezonul de vanatoare la puii de foca

In Namibia s-a deschis sezonul de vanatoare la puii de foca

In Namibia s-a deschis sezonul de vanatoare la puii de foca
Publicat: 02.07.2009
Intr-o cursa contra-cronometru, organizatia Seal Alert incearca sa stranga banii necesari achizitionarii companiei care comercializeaza blanurile.

Conform unui comunicat dat publicitatii de Ministerul Pescuitului, numarul puilor de foca care vor putea fi casapiti pe parcursul sezonului de vanatoare deschis pe 1 iulie pe coasta atlantica a Namibiei este de 85.000. Pentru a nu le fi distrusa blana, micutele animale sunt omorate cu lovituri de baston si tocmai aceasta practica cruda a determinat Seal Alert sa lanseze o campanie pentru strangerea sumei de 14,2 milioane de dolari pana la mijlocul acestei luni, in vederea achizitionarii firmei de blanuri Hatem Yavuz. “Am lansat un apel pe web la sfarsitul saptamanii trecute, prin intermediul You Tube si Facebook, unde solicitam pentru sustinerea acestei cauze o contributie individuala de 15 dolari”, a explicat Francois Hugo, presedintele Seal Alert, precizand ca de-atunci a primit foarte multe adeziuni.
In luna mai, UE a votat interzicerea importului de piei de foca si derivate, dar regulamentul inca nu a intrat in vigoare.
Sursa: La Stampa

CITESTE SI:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase