Home » D:News » Pagini inedite ale manuscrisului original “Originea speciilor”

Pagini inedite ale manuscrisului original “Originea speciilor”

Pagini inedite ale manuscrisului original “Originea speciilor”
Publicat: 03.07.2009
O foaie inedita apartinand manuscrisului original al lui Charles Darwin, “Originea speciilor”, a fost recuperata, urmand sa fie prezentata in cadrul unei expozitii publice.

Munca stiintifica a lui Darwin a fost notata in manuscrise ample si voluminoase, insa din toate acestea, doar 35 s-au pastrat pana in ziua de astazi. Se pare ca meritul pastrarii acestora apartine in mare parte copiilor celebrului om de stiinta, intrucat acestia obisnuiau sa foloseasca paginile pentru a desena pe ele, creatii pe care au dorit ulterior sa le pastreze.

Este cazul desenului denumit de catre personalul librariei Universitatii Cambridge, “Batalia legumelor”, deoarece infatiseaza doi oameni pe ceea ce pare a fi un cartof si un morcov. Nu se stie care dintre cei 10 copii ai lui Darwin a fost autorul desenului, insa “faptasul” avea intre 8 si 10 ani in acea perioada.

Aceste foi au o valoare incomensurabila pentru oamenii de stiinta. Nu doar pentru ca datorita talentului copiilor, pagini pretioase ale stiintei au fost conservate, dar si pentru ca prezenta desenelor in manuscrisele stiintifice arunca o lumina placuta asupra vietii de familie a lui Darwin.
Alte 23 de pagini din lucrarea originala sunt pastrate in libraria universitatii si se aproximeaza existenta a altor 10 pagini.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase