Home » D:News » Monstrii hibrizi invadeaza baltile Californiei

Monstrii hibrizi invadeaza baltile Californiei

Publicat: 07.07.2009
Imperecherile accidentale dintre reprezentantii rarei salamandre tigru californiene si cei ai introdusei salamandre vargate tigrate au dus la aparitia unor adevarati monstri care populeaza baltile din cursul raului Salinas, declara specialistii din cadrul Centrului de Biologia Populatiilor de pe langa Universitatea din California.

Noii hibrizi “superpradatori” cresc mai mari decat parintii din ambele speci, iar gurile lor supradimensionate le permit sa atace si sa consume fara dificultate o mare varietate de amfibieni, declara Maureen Ryan, specialistul care i-a descoperit. Printre victimele acestor noi vanatori de amfibieni se numara  broasca de Pacific si brotacul californian, ambele specii aflandu se deja in pericol, deoarece “superpradatorii” hibrizi le-au decimat in mod dramatic populatiile.  Hibrizii sunt mult mai feroce si mai agresivi decat orice specie de salamandra.

“Trebuie doar sa le studiezi putin comportamentul pentru a vedea ce rai si determinati sunt acesti mici monstri. Daca sunt flamanzi, nu doar ca ataca fara ezitare orice prada disponibila, dar se ataca si mananca si intre ei, dand dovada de un nivel ridicat de canibalism. Si acesta nu este nimic inca. Surpriza a venit in momentul in care am vazut de ce sunt in stare mormolocii acestui mic monstru hibrid. Mormolocii hibrizi vaneaza folosint strategii de ambuscada, se aproie neobservati de mormolocii de broasca, dupa care-i ataca fulgerator sarind si muscandu-i intr-o singura miscare”, declara Maureen Ryan. Autoritatile si biologii californieni se afla in fata unei provocari fara precedent, deoarece in cazul in care nu vor reusi sa tarpeasca noul hibrid, toate populatiile de broaste native sunt in pericol clar de disparitie.

Sursa : National Geographic

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase